marți, 22 februarie 2011

Legume si iar legume!


















BROCCOLI

Leguma perfecta pentru cei care nu au timp( sau nu stiu sa gateasca).Contine vitamina C(mai mult ca portocala) , vitamina K, vitamina A si E , calciu, acid folic, fibre , potasiu, fosfor, vitaminele B2 si B6, proteine, fier, cupru.O leguma care are o multime de atuuri:
  • combate si previne diferite tipuri de cancer
  • este un detoxifiant foarte bun
  • ajuta la intarirea oaselor
  • cresterea imunitatii
  • previne accidentele vasculare
  • ideal pentru imbunatatirea digestiei....etc
Pentru copiii mei am ales langa gratarul de pui sa fac o portie de brocoli in loc de una de cartofi.
Ca si preparare o fac cam asa: o spal bine, o rup buchetele si o fac la cuptor sau tigaie, dar nu mai mult de 5 minute.De curand bucataria mea s-a imbogatit si cu un steamer, asa ca mai nou legumele le fac acolo la abur.
Se poate servi si in combinatie cu alte legume, eu chiar adaug si la ciorbita de legume.


SUFLEU DE BROCCOLI

Se fierbe broccoli , doar 2-3 minute si se scurge de apa.Se rupe in buchetele cat mai mici si se lasa sa se raceasca.Separat amesteca 3oua cu 3 linguri smantana si o cescuta de cascaval dat pe razatoarea mica.Intr-o tava de jena pe care am uns-o cu unt asesam buchetelele de broccoli peste care turnam amestecul de ou,smantana si cascaval si se da la cuptor 30 minute.
Putem face acest sufleu si cu alte legume: conopida,cartof...

SUFLEU DE BROCCOLI CU PASTE SI PUI

Se fierbe broccoli 2-3 minue, se scurge de apa si se rupe buchetele mici.Se fierb si pastele , se scurg si se clatesc cu apa rece si la fel si o bucata piept pui se opareste.Intr-o tava de jena unsa cu unt se aseaza un strat de paste , un strat de piept pui taiat bucatele mici, un strat de conopida apoi inca un strat de paste.Se face un sos din 3 oua si 5 linguri smantana, care se toarna deasupra si se rade cascaval.


3 comentarii:

  1. am vazut ca ai spus de steamer, e din acela cu vase de plastic sau inox? daca e din acele de plastic, ai grija ca e cu bisphenolA, cel discutat la capitolul biberoane ptr copii. crezi ca gatesti sanatos dar nu e asa...daca ai oala de inox, e super.

    RăspundețiȘtergere
  2. si din pacate am gresit!!!!!!! acum am fost la bucatarie si am vazut ca vasul de apa este din inox, iar cele 3 vase de gatit sunt din plastic!!!!!!!!!!!ma gandeam doar la vasul de apa, nu si la vasele de gatit, asa ca multumesc de sfat ! urmeaza sa-mi iau adio de la el si sa-mi achizitionez altul.pana atunci nu mai gatesc la aburi, prefer sa nu gatesc, decat sa pun in pericol sanatatea noastra!

    RăspundețiȘtergere