marți, 25 ianuarie 2011

PAPA PENTRU 8-9 LUNI!

Pe langa mancarea de baza care in cazul nostru este:

  • laptic dimineata si seara...si intre mese daca i se face foame.
  • piure de mar+alt fruct+2-3 biscuiti (sau cereale pentru bebe)
  • supica de legume cu carnita sau simpla
  • piure de legume : cu carnita,cu galbenus ou fiert si unt,cu branzica si unt ,cu ficatel,cu peste

am incercat sa introduc cate ceva diferit:

  1. Compot de mere cu scortisoara.Aveti nevoie de :2 mere,un varf de cutit de scortisoara si apa.Merele se spala , se decojesc si se curata de casuta de samburi si se pun la fiert 15-20 minute.Dupa 10 minute de fiert se adauga scortisoara.Dupa ce a fiert se lasa la racit si se mixeaza.( eu folosesc blenderul de la robot-e mai usor).
  2. Gogosi de cartofi.Aveti nevoie de :2 cartofi mari , o lingurita unt, o lingura branza vaci sau branza telemea nesarata data pe razatoare,1 galbenus.Cartofii se pun la copt , cand sunt gata se curata de coaja si se paseaza adauganad untul,branza si galbenusul.Intr-o tava de jena unsa cu putin ulei de masline se adauga bile din acest amestec.Daca aveti in casa cascaval puteti pune deasupra putin cascaval ras si se baga la cuptorul preincalzit.
  3. Crema de spanac si orez.Aveti nevoie de : 200 g spanac, un pic de unt, un pic de faina, 100ml lapte si o lingurita orez.Spanacul se spala bine ,se curata ,se pune la fiert si se mixeaza.Se face un sos din unt ,faina si lapte peste care se adauga spanacul si orezul care a fiert separat si se mai lasa putin la fiert , dupa care se mixeaza si se da proaspat copilului.ATENTIE: legume cu frunze verzi se da foarte rar la bebelusi deoarece sunt stropite cu nitrati.( asa am citit eu undeva...)
  4. Dovlecel umplut .Aveti nevoie de : 2 dovlecei,1 morcov,o ceapa mica,o rosie ,o lingurita de orez si piept de pui.Dovleceii se curata de coaja si de seminte si daca sunt lungi ii mai tai o data , sa am 4 bucati de dovlecel.Se baga la robot(fiecare foloseste ce are) morcovul,pieptul de pui si ceapa .Orezul il tin in apa cam 20 minute ,se scurge apa si se adauga compozitia de la robot.Cu aceasa compozitie umplem fiecare dovlecel.Rosia se spala, se curata si se baga la blender, se amesteca cu apa si se pune in oala peste dovlecei.Se fierbe la foc mic cam o ora -o ora jumate.

Si pe langa acestea o multime de combinatii noi , pe care le voi publica in urmatoarele mele postari.Sper sa scot si o carticica pentru mamici cu retele mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu