miercuri, 23 februarie 2011

SFECLA ROSIE



SFECLA ROSIE este situata printre primele locuri ale legumelor din lume!
Este un ajutor extraordinar pentru sanatatea copiilor si un aliment -medicament pentru femeile insarcinate.Nu are colesterol si contine:vitaminele A, C, B6,calciu,magneziu,fier,acid folic....
Copiii mei sunt innebuniti dupa acest aliment.Eu cumpar de obicei sfecla mica, ca este mai dulce si mai inchisa la culoare si o fierb asa cu codite, pentru a-si pastra culoarea.Sucul il fac din sfecla rosie nefiarta .




PIURE DE SFECLA SI CARTOFI

Se curata cam 500g sfecla si 300 g cartofi, se taie bucatele si se pun la fiert.Cand s-au fiert se mixeaza adaugandu-se putin unt si lapte si ffffff putina sare.Este un piure foarte gustos!


SALATA DE SFECLA ROSIE

Se spala cateva bucati de sfecla si se pun intr-o tava la cuptor.Cand s-au copt se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.Se asezoneaza cu putin ulei de masline , zeama de lamaie si putina sare.Pentru adulti se poate pune si hrean.


2 comentarii:

  1. se pot combina cu sfecla o multime de legume.....o sa postez si poze de la retete in functie de cum le fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-ai readus in atentie un aliment de care am cam uitat din pacate...f buna ideea si pt fetita mea

    RăspundețiȘtergere